אחת הסיבות לטחורים נפוחים וגולשים מפי הטבעת יכולה להיות פעילות מאומצת או כיווץ רצוף של שרירי הבטן או שרירי האגן. עמידה, גם אם ממושכת, אינה נחשבת מפעולות אלה.
טחורים חיצוניים – טחורים שיצאו אל מחוץ לפי הטבעת. יכולים להיות כואבים, צורבים ומדממים. ניתן לחוש בהם מאחר והם מורגשים כמעין בליטה ואף ניתן לראותם.
טחורים פנימיים – באופן כללי, טחורים פנימיים לא נוטים לכאוב, אך עדיין גורמים לאי נוחות, דימום וגרד בזמן היציאה.
הקפדה על תזונה עשירה בסיבים, שתייה מרובה, שמירה על הגיינה של האיזור: שטיפות מרובות, אמבטיות ישיבה.
טיפול מקומי להרגעת הכאב – משככי כאבים או מאלחשים בצורת משחה ונרות. המשחות פועלות באופן סימפטומטי ואינן בהכרח פותרות את הבעיה. הן עובדות בשלושה מישורים עיקריים:
1. אלחוש – הרדמה מקומית של המקום ובכך הקלה על הכאב. במשחה עם חומר מאלחש ניתן לעשות שימוש המוגבל בזמן.
2. שכבת הגנה – יצירת שכבה המגנה על הטחורים, כך שהצואה מחליקה על פניהם ומונעת גירוי.
3. חומרים מכווצים – מאפשרים כיווץ של הטחורים הנפוחים, ריפוי העור ושיקום הרקמה, ובכך מושגת הקלה בצריבה והגרד. הנרות עובדים באותן דרכים רק שהם מותאמים יותר לטחורים פנימיים שהמשחות מתקשות להגיע אליהם.